Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Λοκαντιέρα στο Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα! Άψογη και εκπληκτικά ώριμη η συμμετοχή των παιδιών μας! Εύγε!


Έτοιμοι; Ξεκινάμε; Ας βγάλουμε μια φωτογραφία τώρα που έχουμε ησυχία στην αυλή. Χαμογελάστε! :)

Η Λοκαντιέρα, γραμμένη το 1752, θεωρείται μια από τις καλύτερες κωμωδίες του μεγάλου Βενετσιάνου αναμορφωτή του ευρωπαϊκού θεάτρου, Κάρλο Γκολντόνι.
Το έργο είναι μια από τις «κλασικές» κωμωδίες του παγκόσμιου δραματολογίου. Η κύρια ηρωίδα, η Μιραντολίνα ιδιοκτήτρια ενός πανδοχείου «λοκάντα», είναι μια γυναίκα γοητευτική, έξυπνη, καπάτσα που χειρίζεται όλους τους άντρες-πελάτες του πανδοχείου της χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για κανέναν. Το έργο περιγράφει τη σχέση της Λοκαντιέρας μ' έναν ιππότη, εχθρό του γυναικείου φύλου. Μέσα από μια σειρά επεισοδίων η Μιραντολίνα «κατατροπώνει» τον ιππότη και τελικά παντρεύεται τον καμαριέρη της, τον οποίο άλλωστε είχε επιλέξει και ο πεθαμένος πατέρας της.
Ωστόσο πίσω από τις κωμικές και σκαμπρόζικες καταστάσεις ο Γκολντόνι, καταγράφει πρόσωπα με εσωτερικές διαδικασίες που καθιστούν το έργο άκρως ενδιαφέρον και όχι τόσο ανώδυνο, αφού θεωρήθηκε εξαιρετικά ενοχλητικό για τα χρηστά ήθη της εποχής του, όχι τόσο γιατί υμνεί τη γυναικεία χειραφέτηση, αλλά κυρίως για την καυστική κριτική στην υποκρισία και την ξιπασιά της "υψηλής" κοινωνίας, που συνήθιζε να ασκεί, ο μεγάλος Γκολντόνι.








































2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!
ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ. ΦΟΙΒΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!!!!!!!

ΣΤΕΦΑΝΙ